Homeopatian on kehittänyt saksalainen lääkäri ja kemisti Samuel Hahnemann (1755- 1843). Hahnemann tutki lääkeaineiden laimentamisen ja ravistamisen vaikutuksia valmisteen tehoon. Potenssoinniksi kutsutulla menetelmällä valmistetaan kokonaisvaltaisesti vaikuttavia homeopaattisia lääkeaineita, jotka vaikuttavat niin fyysisellä kuin emotionaalisella ja mentaalisella tasolla vakauttaen kehon epätasapainoa ja tukien kehon omia parantavia voimia ja tervehtymistä.

Homeopaattisen hoidon kohteena on oireileva ihminen, ei yksittäinen oire. Oire ei ole syy, vaan seuraus siitä, ettei kaikki ole kunnossa.

Homeopaattisen hoidon päämääränä on vakauttaa kehon epätasapaino, joka voi esiintyä fyysisellä, mielen- tai tunnetasolla.

Vastaanotolla haastattelun ja havainnoinnin avulla potilaalle pyritään löytämään yksilöllisesti sopiva ja kokonaisvaltaisesti vaikuttava homeopaattinen lääke, joka aktivoi myös elimistön puolustusmekanismeja. Tämä käynnistää paranemisprosessin, mikä johtaa vähitellen oireiden häviämiseen. Yksilöllisyyteen perustuvasta hoitoperiaatteesta johtuen samannimistä sairautta potevat voivat saada täysin eri valmisteen. Siksi taudin nimi tai lääketieteellinen diagnoosi ei ole ensisijaisen tärkeää, vaan henkilön tuntemien oireiden kokonaisuus.

Lisää homeopatiasta ja sen historiasta http://www.homeopatiainfo.fi